Κουκλόσπιτο | Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο

Λίγα λόγια για εμάς…

Το παραμυθένιο Κουκλόσπιτο είναι ένας πλήρως ανακαινισμένος παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο στη Νίκαια και μπορεί φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 6 ετών.

Διαθέτουμε ολιγομελή τμήματα με σκοπό την καλύτερη φροντίδα και ασφάλεια την νηπίων, την εξατομικευμένη διδασκαλία καθώς και την καλύτερη επικοινωνία με τους γονείς.

Ο παιδικός σταθμός μας είναι κατάλληλα εξοπλισμένος για παιδιά προσχολικής ηλικίας με ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Επίσης, διαθέτουμε αυλή 120τ.μ για να παίζουμε, να αθλούμαστε, να διασκεδάζουμε και να οργανώνουμε γιορτούλες!!!!!!

Θεωρούμε τα χρόνια της προσχολικής αγωγής ιδιαιτέρως σημαντικά για την νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Είναι η βάση της ενήλικης ζωής του. Έχοντας αυτό ως βασική μας αρχή στο Κουκλόσπιτο το καθημερινό μας πρόγραμμα στοχεύει στην ολόπλευρη καλλιέργεια του παιδιού, με έμφαση το κάθε παιδί να αγαπήσει το σχολείο. Για τους λόγους αυτούς βοηθάμε τα νήπια να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να περνούν το χρόνο τους με δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες προέρχονται από τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας ώστε η μάθηση να γίνεται βιωματική και ενεργητική.

Πάντα με γνώμονα την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, η φροντίδα και η αγωγή των παιδιών γίνεται από νηπιαγωγούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά και επιπλέον ειδικευμένο προσωπικό για τις ξένες γλώσσες και τη μουσικοκινητική.

Το προσωπικό μας λειτουργεί με ενσυναίσθηση, ειλικρίνεια, θετική εκτίμηση και κατανόηση προς όλα τα παιδιά.

Βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι το παιχνίδι. Διότι μέσω αυτού τα παιδιά κατανοούν και μαθαίνουν ευκολότερα. Επίσης, μέσω του παιχνιδιού χτίζουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και πειραματίζονται με τη δοκιμή και το λάθος χωρίς όμως αυτό να τους δημιουργεί φόβο ή άγχος αποτυχίας.

Λειτουργούμε 11 μήνες τον χρόνο – Σεπτέμβριο έως Ιούλιο-. Στις μεγάλες γιορτές μας, Χριστούγεννα και Πάσχα, καθώς και τον μήνα Ιούλιο φιλοξενούμε μεγαλύτερα παιδιά εφόσον χρειαστεί.

Επίσης, δεχόμαστε παιδιά με ΕΣΠΑ και είμαστε συμβεμβλημένοι με τα ταμεία των τραπεζών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να επισκεφθείτε τον χώρο του σχολείου μας και να μας γνωρίσετε απο κοντα!! Με χαρά σας περιμένουμε!